Automattic 160 Milyon Dolar Yatirim Aldi


Matt MullenwegWordPress, yıllar içerisinde çok farklı bir noktaya geldi. Binlerce eklenti ve tema ile sonsuz bir ekosisteme ulaşan WordPress, bugün tüm internetin yüzde 22′sini oluşturuyor.
WordPress her ne kadar açık kaynaklı bir yazılım olsa da arkasında WordPress.com başta olmak üzere bunu hizmet olarak sunan ve gelişmeye yön veren bir şirket var. WordPress’in kurucusu Matt Mullenweg’in geçtiğimiz Haziran ayında CEO’luk koltuğuna oturduğu Automattic, 160 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Mullenweg’in kişisel blogundan duyurduğu yatırımla şirketin değerlemesi de 1.1 milyar dolara ulaştı.
Daha önce 12 milyon dolar yatırım alan Automattic’in hisseleri, geçtiğimiz yıl çeşitli yatırımcıların elinden Tiger Global ve Iconiq tarafından satın alınmıştı. Bu hareketin yeni yatırım turları için ön adım olduğunu şimdi anlayabiliyoruz.
Bugün alınan 160 milyon dolarlık yatırımı yapan şirketlere bakacak olursak; Insight ventures, Chris Sacca, Endureance, True Ventures, Tiger Global ve Iconiq’i görüyoruz.
CEO’luk görevini almadan önce yaptığı bir röportajdan bahseden Mullenweg, o röportajda Automattic’in sağlıklı, para kazaann ve büyüyen bir şirkt olarak tanımlamış, yeni yatırım arayışında olmadıklarnı söylemişti. CEO’luk görevine geldikten sadece bir kaç ay sonra böyle devasa bir yatırım alan Mullenweg, eski röportajında söylediklerinin yanlış olduğunu gördüğünü önlerindeki büyük fırsatı değerlendirmek için finansal kaynaklara ihtiyacı olduğunu belirtiyor.
Gelecek planlarından da kısaca bahsedecen Mullenweg, önlerindeki ana hedefin mobil versiyonu geliştirmek, yeni bir versiyon WordPress.com ve Jetpack olarak belirtiyor.
Webrazzi de dahil olmak üzerede neredeyse bildiğiniz tüm teknoloji bloglarının alt yapısını oluşturan WordPress’in gelişmesi için oldukça önemli bir adım olan yatırım ile birlikte platformun daha hızlı gelişeceğini ön görebiliriz.
Kaynak: Webrazzi