HaberMatik V3.1 Güncellemesi Yayınlandı

HaberMatik V3.1 Güncellemesi Yayınlandı

HaberMatik V3.1 Safkan WordPress Haber Teması adıyla yayınlandı. Diğer sürümlerde olduğu gibi bu sürümde de yine daha önce görmediğiniz yep yeni özellikler mevcut. Yeni sürüm, ana tasarım sabit kalmak üzere ek bölümlerle geliyor.  Süperlig puan durumu, video ve foto galeriler için özel sayfa şablonları hazırlandı. HaberMatik Framework tamamen yenilendi. Yeni nesil interaktif manşet sistemi geliştirildi. 8 farklı menü rengi oluşturuldu.  Yeni sürümde öne çıkan temel  özellikler…

Yeni Nesil İnteraktif Manşet

İnteraktif manşet ismini verdiğimiz yeni manşet sistemimizde video oynatabilirsiniz, aynı zamanda ziyaretçilerinize bir mp3 dinletebilirsiniz. Kullanıcılar manşet haberine tıklamadan ana sayfanızda manşette yer alan videoları izleyebilirler. Manşet alanınızda ayrıca reklam da yayınlayabilirsiniz. Yeni manşet modülü mobil cihazlar ve tabletler için de daha fazla optimize edildi. Manşet haberlerinin sonuna ayrıca manşet kutusu eklendi(aktif/pasif edilebilir).

Sürmanşet (Slayt)

Yeni sürümdeki sürmanşet ile haberlerinizi slayt olarak yayınlayabileceğiniz gibi yine bu alanda da reklam yayınlayabilirsiniz.  Sürmanşet boyutu esnektir, admin panelinizden boyutları ayarlayabilirsiniz.

 

Kategori Manşeti

Yeni sürüm ile birlikte tüm kategori sayfalarına manşet özelliği eklendi. Kategorilerinize haber eklerken haberin ayrıca kategori manşetinde listelenmesini sağlayabilirsiniz.

 

Özel Video ve Foto Galeri Sayfaları

HaberMatik V3.1 sürümü ile video ve foto galeriler yeni bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca video galeri ve foto galeriler için ekstra manşet modülü hazırlandı.

Video Ana Sayfası:  http://demo.habermatik.net/v3/video

Galeri Ana Sayfası:  http://demo.habermatik.net/v3/galeri

HaberMatik V3.1 Framework

V3.1 sürümünde tema paneli tamamen yenilendi, ayar sayfaları ajax ile donatıldı. Ana sayfada yer alan tüm modüller aktif/pasif edilebilir şekilde ayarlandı. Modüllerin 90%’ının sıralaması da admin panelden değiştirilebilmektedir. Kategori haberleri için yayınlanacak haber sayısı ve kategori başlıkları için ikon seçenekleri eklendi.

 

Köşe Yazıları ve Yazarlar

Köşe yazılarınız için ekstra sayfa şablonu hazırlandı, köşe yazıları sayfasında yazarın profil resmi, sosyal ağ hesapları otomatik yayınlanıyor, ayrıca köşe yazısı sonunda son eklenen köşe yazıları listelenmektedir. Her yazarın ayrı ayrı profil sayfası da mevcuttur.

Reklam Alanları

Direk hedefleyebileceğiniz sabit reklam sayısı 25’e çıkarıldı, ayrıca bileşenler ile reklam artırılabilmektedir. Yeni sürümde haber içi reklamlar en iyi şekilde ayarlandı, haber içeriğinde X paragraf sonra reklamınızı dilediğiniz pozisyonda yayınlayabilirsiniz. Örneğin haber içeriğinde haber metni başlamadan 1. paragrafta sol kısımda bir reklam ekleyebileceğiniz gibi  5 paragraf sonrasında da reklam yayınlayabilirsiniz.  Yeni sürümde galeri içi reklam özelliği de eklendi. Resim galerilerinde dilediğiniz sıralamada reklamınızı galeri içerisinde (resim arası) yayınlayabilirsiniz.

v3-1-yorumlar

Yeni Yorum Sistemi

Yeni sürümde öne çıkan diğer bir özellik yorumlara Beğen (Like), Beğenme (Disklike) özelliklerinin getirilmesidir. Kullanıcılar daha fazla yorum yapmaya yönlenecek ve yapılan yorumlar hakkında görüşlerini kolayca belirtebileceklerdir. HaberMatik V3.1 sürümü ile gelen bu özellik WordPress temalarında bir ilki teşkil etmektedir.

 

Yeni  Bileşenler ve Bileşen Güncellemeleri

Süper Lig Puan durumu ve Fikstür bileşeni eklendi.  Köşe yazarları bileşenine yeni özellikler eklendi, listelenecek yazarlarınızı tek tek seçebilirsiniz. Gösterilecek köşe yazısı sayısını belirleyebilirsiniz. Ayrıca köşe yazarlarınızı alfabetik, kayıt sırasına göre, yazı sayısı çokluğuna veya azlığına göre artan ve azalan değerler ile aklınıza gelebilecek tüm varyasyonlar ile listeleyebilirsiniz. Yeni sürüme reklam oluşturucu bileşen eklendi.  Bileşenler ile reklam eklerken html kod yazmak istemeyen kullanıcılar reklamlarını direk upload ederek ekleyebilirler. Bileşenlerin çoklu kullanımından oluşan javascript çakışmaları düzenlendi, bileşenler aynı sayfada birden fazla kez kullanılabilir hale getirildi.