19
Mar

HaberMatik V3.2 Sürüm Güncellemesi

V3.2 Sürümünde Yapılan Çalışmalar

Yeni sürümde temel olarak tüm kodlar optimize edildi, artık siteniz daha hızlı açılacak. Bileşenlere ekstra seçenekler ile yeni özellikler eklendi. Toplamda 34 adet özelleştirilebilir bileşenimiz oldu.  Lisans sistemi tamamen değiştirildi, yeni lisans sisteminde sınırsız subdomain seçeneği eklendi. Timthumb kodları kaldırıldı yerine yeni resim kırpma fonksiyonları eklendi.

Firma Rehberi ve İlan modulu eklendi, bu yeni modüllerdeki veriler Rich Snippet Schema.org Microdata kurallarına uygun SEO uyumlu olarak hazırlandı. Yeni bilgi sayfaları eklendi, Son Depremler ve Güzergah Analizi sayfaları oluşturuldu. Gazete Manşetleri sayfası güncellendi yeni çıkan gazeteler de listeye eklendi. Hava Durumu bölümü için  OpenWeatherMap APP entegresi yapıldı yeni veriler bu servis üzerinden api ile aktarılacaktır. Namaz Vakitleri bölümü geliştirildi Fazilet Takvimi V3 API entegre edildi. Yine aynı API ile Günün Hadis-i Şerifi de bileşen olarak eklendi. Sosyal Ağ paylaşımları için AddThis  api entegre edildi.

Tema ayarlarına eklemeler yapıldı. Ana sayfa kategorileri için multi kategori (multiple category) seçimleri eklendi. İlan ve Firma Rehberi modüllerine ekstra manşet bölümleri eklendi. TGMPA (TGM Plugin Activation) entegre edildi önerilen eklentiler bu servis ile bildirilecek.  Anket (WP Polls) eklentisi tema ile uyumlu hale getirildi ve önerilen eklentiler listesine eklendi.

Haber sayfalarına dinamik font eklendi A+ A- butonları ile ziyaretçiler yazı fontunu okuma alışkanlıklarına göre değiştirebileceklerdir.

 

Hepsi ve daha fazlası için HaberMatik V3.2 demosunu inceleyiniz: http://demo.habermatik.net/v3

24
Şub

Haber Sitesi Nasıl Açılır?

Bir haber sitesi açmak/kurmak/yapmak istiyorsunuz peki nereden başlamalı? Haber sitesi nasıl kurulur?

Haber Sitesi Açmak

Bir internet sitesi için gerekli temel ihtiyaçlar alan adı, hosting ve yazılımdır. Haber sitesi açmaya karar verdi iseniz sizde öncelikle bir alan adı(domain) belirlemeli ve ardından hosting satın almalısınız.

Haber sitesi için alan adı belirlerken jenerik, akılda kalıcı, özel olarak hedeflediğiniz içerik varsa bunları da göz önünde bulundurarak bir isim belirlemelisiniz. Yerel veya ulusal bir haber sitesi açıyor iseniz alan adınız yine bu kitleye hitap etmelidir.

Web barındırma (hosting) seçiminde ise kullanacağınız yazılıma ve tahmini trafik durumunuza göre hareket etmelisiniz. Kullanacağınız yazılım PHP + MySQL ile kodlanmış ise Linux Hosting seçilmelidir. ASP/.NET ile kodlanmış ise Windows Hosting almalısınız. Hostingin linux veya windows olmasının sizin bilgisayarınızla bir ilgisi bulunmadığını da belirtmiş olalım.

Haber sitesi yazılımı için özellikle panel kullanımı esnek, yazılım alt yapısı sağlam ve SEO uyumu en üst seviyede olanları tercih etmeniz önerilmektedir. Tam olarak bu konuda WordPress 10+ yıl boyunca açık kaynak olarak geliştirilen başarılı alt yapısı ile ön plana çıkmaktadır.  HaberMatik sizlere bu muazzam alt yapıyı kullanarak Haber Temaları üretmektedir.  HaberMatik temaları yıllık ücret gerektirmeyen ve hazır paket olarak satılan ekonomik, uygun fiyatlı haber temalarını 2011 yılından beridir geliştirmektedir. Bütçenize uygun hazır tema seçebileceğiniz gibi sitenize özel bir tasarım da yaptırabilmektesiniz.

Alan adı, hosting ve yazılım seçimlerinizin her birini tek tek alabileceğiniz gibi herşey dahil VIP  Haber Paketleri ile zaman kaybetmeden bir günde haber sitenizi açtırabilirsiniz.

3
Tem

Özellikleri

PHP Haber Sitesi Teknik Özellikleri

    • Arayüz Tasarımı XHTML & CSS ile kodlanmıştır.
    • PHP & MySQL ile yoğrulmuştur.
    • Site içi SEO uygulanmıştır.
    • Sorgu sayısı en aza indirilmiştir.
    • Tema Ayarları için kolay admin paneli hazırlanmıştır.
    • Bileşen (Widget) desteklidir.
    • Özelleştirilebilir reklam alanları mevcuttur.
    • Haber resimleri için kolay kullanım (Özel Alan, Öne Çıkarılmış Görsel ve Varsayılan Resim)
    • Timthumb ile otomatik resim boyutlandırma (Cache destekli)
    • jQuery Manşet Sistemi 2 Adet
    • Ajax üye giriş ekranı
    • Özelleştirilebilir Menü ve Kategoriler
    • İsteğe bağlı Sidebar (Yan Menü) seçimi
    HaberMatik Manşet Sistemi, belirlediğiniz bir kategoriye eklediğiniz habberler otomatik olarak manşet alanında yayınlanmaktadır. Örnek olarak “Tüm Manşetler” isminde oluşturduğunuz bir kategoriye ekleyeceğiniz tüm haberler otomatik olarak manşet kategorisinde listelenecektir. Manşetlerde 12-15 adet haber görüntülenmektedir. Haber resmi ve haber başlığı manşet alanında görüntülenmektedir. Manşet alanına eklediğiniz haber resmi eğer çok büyükse sistem otomatik olarak resmi kırparak ilgili alana göre boyutlandırmaktadır.[/tabtext]
    Site içeriğiniz sayfalar ve kategoriler adında iki grupta listelenmektedir. Haberleriniz için yönetim panelinizden dilediğiniz kadar kategori ekleyebilirsiniz. Haberlerinizi birden fazla kategori seçerek de yayınlayabilirsiniz.

    Sayfalar bölümünde ise bu kategorilerden bağımsız olan içeriklerinizi ekleyebilirsiniz. İletişim, Reklam ve Künye gibi kategorilerden bağımsız tekil içeriklerinizi sayfalar bölümünden yayınlayabilirsiniz. Kategori ve sayfa ekleme özelliği sınırsızdır. Hosting kotanızın desteklediği sürece sınırsız sayfa ve haber ekleyebilirsiniz.[/tabtext]

    Köşe Yazarları bölümünde, sitenize yönetim panelinizden eklediğiniz tüm yazarlar listelenmektedir. Panelden eklediğiniz köşe yazarları için; yazar resmi ve biyografi gibi bilgileri de ekleyerek yazarlarınıza özel sayfalar oluşturabilirsiniz. Ayrıca Köşe Yazarlarınızın profil sayfalarında yayınlamış oldukları tüm yazılar listelenmektedir.
    Yönetim panelinizden oluşturmak istediğiniz albümün tüm resimlerini topluca yükleyerek kolay bir şekilde resim galerisi oluşturabilirsiniz.

    Video Galeri bölümüne YouTube gibi video paylaşım sitelerinden aldığınız embed kodlarını kullanarak videolar ekleyebilirsiniz. Haberlerinizi eklediğiniz editörden HTML bölümüne geçerek HTML kodu ile embed kodlarını yayınlayan tüm video sitelerinden kendi sitenize video ekleyebilirsiniz.

    Reklam Alanlarında Flash ve Resim Reklamlar yayınlayabileceğiniz gibi Google Adsense reklamlarını da yayımlayabilirsiniz. Reklam alanları bölümü tüm HTML kodlarını desteklemektedir. Sistemde standart olarak 10 adet reklam alanı bulunmaktadır. Reklam alanları artırılabilir formattadır. Bileşenler desteği ile sitenizin sağ bölümüne dilediğiniz kadar reklam ekleyebilirsiniz.
    WordPress’in hali hazırdaki bileşenlerine yeni bileşenler ekledik. Bu bileşenlerle sidebarınızı dilediğiniz gibi donatabilirsiniz. Ana sayfa, haber sayfası, kategori & arşiv sayfaları ve tekil sayfalar için ayrı ayrı sidebar oluşturduk. Böylece ana sayfada ve iç sayfalarda dilediğiniz bileşenleri kullanabileceksiniz. Sitenizin sağ bölümünüde görmüşolduğunuz özelliklerin sıralamasını dilediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. İstediğiniz bileşeni aktif/pasif etme işlemlerini kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Ajax teknolojisi ile geliştirilen sürükle bırak metodu ile yan menüyü -sidebar- keyifli bir şekilde donatabilirsiniz.
    SEO desteği ile arama motorunda üst sıralarda yer alabileceksiniz. Arama Motoru optimizasyonu yapılan her sayfanız için ayrı Meta Keywords-Meta Description girebilirsiniz.Böylelikle belirlediğiniz anahtar kelimelerde avantajlı olacaksınız.
    3
    Tem

    Avantajları

    HaberMatik Haber Sistemi Avantajları
    Yepyeni bir WordPress Haber Teması uzun süren test aşaması sonucunda nihayet hazır hale geldi. SEO’ su ve kullanım kolaylığı nedeni ile Dünyanın en popüler içerik yönetim sistemi olan WordPress ile gerçek bir haber sitesi sahibi olacaksınız. Bol reklam alanlı, Google dostu ve iyi optimize edilmiş hızlı bir haber sitesi isteyenler için hazırlanmıştır.
    Google Dostudur. Ping sistemi ile eklediğiniz haberler anında -Google başta olma olmak üzere- arama motorlarına bildirilir.

    Reklam alanları artırılmıştır. Kazancınıza kazanç katmak için ekranın her pikselini değerlendirdik.Birçok reklam alanı hazırladık.Reklamlarınızı admin panelinizden kolayca kontrol edebileceksiniz.

    Birden fazla yazar ve editör atayabilme Sitenizde çalışacak personeliniz birden fazla admin, yazar ve editör atayabilme özelliği mevcuttur.

    Video ve Resim Galerisi
    Haber sitelerinin vazgeçilmezi olan Video ve Resimler için pratik uygulamalar mevcuttur.Tek seferde onlarca resim yükleyerek kolayca Resim Albümleri oluşturabilirsiniz.Videolarınız için html destekli editörden dilediğiniz embed kodlarını çalıştırabilirsiniz.YouTube, DailyMotion, İzlesene gibi sitelerin videolarını sitenizde kolayca yayınlayabilirsiniz.

    Ziyaretçileriniz için Yorum Sistemi İnternet haber sitenizdeki ziyaretçileriniz, beğendikleri haberlere kolayca yorum yapabilir.Bu yorumları yönetim panelinizden onaylayıp, silme ve düzenleme işlemlerini yapabilirsiniz.

    Döviz Kur Bilgileri Güncel para piyasaları verileri Altın, IMKB, Dolar ve Euro fiyatları anlık olarak güncelleniyor.