haber scriptiWordPress ile geliştirdiğimiz HaberMatik Temasının V2 sürümünü nihayet tamamladık. Planladığımızdan çok daha uzun bir sürede yayına hazır olan temamızda sadeliğe ve hıza büyük önem verdik. Sizlerden gelen geri dönüşleri en iyi bir şekilde değerlendirmeye çalıştık. Hedefimiz tüm zamanların en iyi ve en hızlı haber temasını hazırlamaktı, elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik.

Temel özellikler V1 sürümünde olduğu gibidir. Sisteme ek olarak yeni bileşenler ekledik, ve sidebarı (Yan Menü) tamamen özelleştirilebilir hale getirdik. WordPress’in hali hazırdaki bileşenlerine 7 adet yeni bileşen ekledik. Bu bileşenlerle sidebarınızı dilediğiniz gibi donatabilirsiniz. Ana sayfa, haber sayfası, kategori  & arşiv sayfaları ve tekil sayfalar için ayrı ayrı sidebar oluşturduk. Böylece ana sayfada ve iç sayfalarda dilediğiniz bileşenleri kullanabileceksiniz.

Üst menüye açılır menü desteği ekledik, Görünüm Menüler bölümünden bu bölümü kontrol edebilirsiniz.  Sistemi daha hızlı bir hale getirmek için otomatik cache kullandık.  Cache eklentileri kullanmanıza gerek kalmayacak. Farklı cache eklentileri kullanmak isteyen kullanıcılar cache uygulamadığımız versiyonu da kullanabilir.

Ek olarak Google aramalarında sitelerinde yıldızlı sonuçlar görmek isteyen kullanıcılar içi GD Star Rating eklentisini kullandık. Yine bu özellikte opsiyoneldir.

 

HaberMatik Özel Bileşenler

Döviz Bileşeni: Günlük Döviz Bilgilerini Listeler. Altın, Dolar, Euro ve IMKB bilgilerini otomatik olarak güncellemektedir.

Hava Durumu Bileşeni: Türkiye ve Kıbrıs’taki tüm illerin hava durumu bilgilerini listeler.

Gazete Manşetleri Bileşeni: Ulusal gazetelerin günlük manşetlerini listeler. Diğer web sitelere link vermeden gazete manşetleri kendi web siteniz üzerinden yayınlanacaktır ve yine bu bilgiler günlük olarak güncellenmektedir.

Namaz Vakitleri Bileşeni: Bu bileşen ile ülke ülke, il il namaz vakitlerini ziyaretçilerinize sunabileceksiniz. Bu bileşen ile Fazilet Takvimi’nin eşsiz hizmetini ziyaretçilerinize sunmak istedik.

Köşe Yazarları Bileşeni: Bu bileşen sayesinde sisteme eklediğiniz yazarların eklediği içerikler köşe yazarları bölümünde listelenmektedir. Yazarlarınızın profilinden yazar resmi ve biyografisini ekleyebilirsiniz. Örnek yazar profili….

En Çok Okunan Haberler Bileşeni: Bu bileşen, sizlerden gelen isteklerin başında geliyordu. Sistemi fazla ağırlaştırmamak için eklentisiz olarak sayaç sistemi kullandık. Günlük, Haftalık ve Aylık en çok okunan haberler tab halinde listelenmektedir.

En Son Haberler Bileşeni: Bu bileşen ile sitenize en son eklediğiniz haberleri daha çekici bir şekilde listeledik. Haber başlığı, küçük haber resmi ve haber özeti ile birlikte son eklediğiniz 10 haber listelenmektedir. Bu haberler otomatik olarak kayan çekici bir formatla listelenmektedir.

 

Tema Ayarları Paneli

Genel Ayarlar: Site Logosu, Google Analytics Sosyal Ağlar ve Oto Kaynak kodları bilgilerinin ekleneceği bölüm. [].
Ana Sayfa: Ana Sayfada Yer Alacak Kategorilerin seçimini bu bölümden kategori ID numarası ile uğraşmanıza gerek kalmadan kolaylıkla yapabilirsiniz.
Reklam Alanları: Sitenizde yer alacak bütün reklamları bu bölümden ekleyebilirsiniz, standart olarak 10 adet reklam alanı bulunmaktadır. Ayrıca Metin bileşenini kullanarak sidebara dilediğiniz kadar reklam ekleyebilirsiniz.

Alt Bölüm (Footer): Copyright Yazınızın ve alt bloklardaki linklerinizin ekleneceği bölümdür. Alt bölümde linkler için 5 adet blok vardır bu bölümlerde dilerseniz html kodları kullanabilirsiniz veya Görünüm > Menüler bölümünden eklemeler yapabilirsiniz.

 

Son olarak V1 sürümünü geliştirmeye devam edeceğimizi ve V2 sürümü için yapacağımız ilk güncellemede farklı renk seçeneklerini de sunacağımızı müjdelemek istiyorum.