HaberMatik V3.1 sürümündeki manşetin iki farklı seçeneği vardır.
1. Standart Manşet – Kategori içerikleri seçtiğiniz kategoriden çeker.
2. İnteraktif Manşet – Taxonomy içerikleri Manşetler isimli yeni bir bölümden ekler, kategori gözardı edilir.

WordPress admin panelinize giriş yaptıktan sonra sol menüdeki Görünüm > Tema Seçenekleri > Ana Sayfa > Ana Sayfa Kategorileri bölümünden Manşet Seçeneğini istediğiniz türde belirleyebilirsiniz.

habermatik-v3.1-manset

İnteraktif Manşet Kullanımı

Manşet seçeneğini taxonomy olarak belirledikten sonra sol menüdeki Manşetler > Yeni Ekle bölümüne girerek manşet haberlerinizi ekleyebilirsiniz. Buradaki Özelleştir bölümünden manşetinizi özelleştirebileceğiniz Hedef, Medya ve Resim seçenekleri vardır.
habermatik-v3.1-manset-ozellestir-secenekleri

1. Yazı Ara: Bu menüdeki arama kutucuğuna daha önce yayınladığınız bir haber adını yazınız veya bir kelime girerek benzer haberlerin listelenmesini sağlayabilirsiniz, bu listeden seçeceğiniz haber manşet alanında gözükecektir.

2. URL Gir: Bu alan seçildiğinde manşetinize tıklandığında gidilecek adresi yazabilirsiniz. Bu URL sizin sitenizde olabileceği gibi başka bir web sitesi de olabilir. Bu özellik sayesinde manşet alanınıza reklam da ekleyebilirsiniz. Bu özellik seçildiğinde Resim: bölümünden manşetiniz için haber/reklam resmini seçerek yayınlayınız.

3. HTML/Embed: İnteraktif Manşetinize Medya öğesi ekleyebileceğiniz alandır, bu bölüme youtube, vimeo vb. web sitelerinden alacağınız bir video gömme/embed/iframe kodunu ekleyerek manşet alanında video gösterebilirsiniz. Bu özellik ile teknolojinin nimetlerini kullanıcılarınıza sunabilir rakiplerinize fark atabilirsiniz. Örnek görünüm:
habermatik-v3.1-manset-video

4. MP3 Gir: Bu seçenek seçildiğinde açılan kutucuğa mp3 dosyanızın URL adresini giriniz. (MP3 dosyanızı Ortam kütüphanesine yükleyerek dosya uzantısını kopyalayınız.) Resim: bölümünden manşet resmini ekledikten sonra yayınlayabilirsiniz. İlgili manşet numarası yerinde bir mp3 ikonu belirecektir, üzerine fare ile gelindiğinde ise yüklediğiniz mp3 otomatik olarak çalmaya başlayacaktır, fare başka bir alan çekildiğinde ise mp3 duracaktır. Örnek görünüm için yukarıdaki resimden 4. manşete bakınız.
Ayırca Demo Haber Sitesi üzerinden canlı olarak test edebilirsiniz.