6
Eyl

HaberMatik V3.1 Güncellemesi Yayınlandı

HaberMatik V3.1 Güncellemesi Yayınlandı

HaberMatik V3.1 Safkan WordPress Haber Teması adıyla yayınlandı. Diğer sürümlerde olduğu gibi bu sürümde de yine daha önce görmediğiniz yep yeni özellikler mevcut. Yeni sürüm, ana tasarım sabit kalmak üzere ek bölümlerle geliyor.  Süperlig puan durumu, video ve foto galeriler için özel sayfa şablonları hazırlandı. HaberMatik Framework tamamen yenilendi. Yeni nesil interaktif manşet sistemi geliştirildi. 8 farklı menü rengi oluşturuldu.  Yeni sürümde öne çıkan temel  özellikler…

Yeni Nesil İnteraktif Manşet

İnteraktif manşet ismini verdiğimiz yeni manşet sistemimizde video oynatabilirsiniz, aynı zamanda ziyaretçilerinize bir mp3 dinletebilirsiniz. Kullanıcılar manşet haberine tıklamadan ana sayfanızda manşette yer alan videoları izleyebilirler. Manşet alanınızda ayrıca reklam da yayınlayabilirsiniz. Yeni manşet modülü mobil cihazlar ve tabletler için de daha fazla optimize edildi. Manşet haberlerinin sonuna ayrıca manşet kutusu eklendi(aktif/pasif edilebilir).

Sürmanşet (Slayt)

Yeni sürümdeki sürmanşet ile haberlerinizi slayt olarak yayınlayabileceğiniz gibi yine bu alanda da reklam yayınlayabilirsiniz.  Sürmanşet boyutu esnektir, admin panelinizden boyutları ayarlayabilirsiniz.

 

Kategori Manşeti

Yeni sürüm ile birlikte tüm kategori sayfalarına manşet özelliği eklendi. Kategorilerinize haber eklerken haberin ayrıca kategori manşetinde listelenmesini sağlayabilirsiniz.

 

Özel Video ve Foto Galeri Sayfaları

HaberMatik V3.1 sürümü ile video ve foto galeriler yeni bir tasarım ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca video galeri ve foto galeriler için ekstra manşet modülü hazırlandı.

Video Ana Sayfası:  http://demo.habermatik.net/v3/video

Galeri Ana Sayfası:  http://demo.habermatik.net/v3/galeri

HaberMatik V3.1 Framework

V3.1 sürümünde tema paneli tamamen yenilendi, ayar sayfaları ajax ile donatıldı. Ana sayfada yer alan tüm modüller aktif/pasif edilebilir şekilde ayarlandı. Modüllerin 90%’ının sıralaması da admin panelden değiştirilebilmektedir. Kategori haberleri için yayınlanacak haber sayısı ve kategori başlıkları için ikon seçenekleri eklendi.

 

Köşe Yazıları ve Yazarlar

Köşe yazılarınız için ekstra sayfa şablonu hazırlandı, köşe yazıları sayfasında yazarın profil resmi, sosyal ağ hesapları otomatik yayınlanıyor, ayrıca köşe yazısı sonunda son eklenen köşe yazıları listelenmektedir. Her yazarın ayrı ayrı profil sayfası da mevcuttur.

Reklam Alanları

Direk hedefleyebileceğiniz sabit reklam sayısı 25’e çıkarıldı, ayrıca bileşenler ile reklam artırılabilmektedir. Yeni sürümde haber içi reklamlar en iyi şekilde ayarlandı, haber içeriğinde X paragraf sonra reklamınızı dilediğiniz pozisyonda yayınlayabilirsiniz. Örneğin haber içeriğinde haber metni başlamadan 1. paragrafta sol kısımda bir reklam ekleyebileceğiniz gibi  5 paragraf sonrasında da reklam yayınlayabilirsiniz.  Yeni sürümde galeri içi reklam özelliği de eklendi. Resim galerilerinde dilediğiniz sıralamada reklamınızı galeri içerisinde (resim arası) yayınlayabilirsiniz.

v3-1-yorumlar

Yeni Yorum Sistemi

Yeni sürümde öne çıkan diğer bir özellik yorumlara Beğen (Like), Beğenme (Disklike) özelliklerinin getirilmesidir. Kullanıcılar daha fazla yorum yapmaya yönlenecek ve yapılan yorumlar hakkında görüşlerini kolayca belirtebileceklerdir. HaberMatik V3.1 sürümü ile gelen bu özellik WordPress temalarında bir ilki teşkil etmektedir.

 

Yeni  Bileşenler ve Bileşen Güncellemeleri

Süper Lig Puan durumu ve Fikstür bileşeni eklendi.  Köşe yazarları bileşenine yeni özellikler eklendi, listelenecek yazarlarınızı tek tek seçebilirsiniz. Gösterilecek köşe yazısı sayısını belirleyebilirsiniz. Ayrıca köşe yazarlarınızı alfabetik, kayıt sırasına göre, yazı sayısı çokluğuna veya azlığına göre artan ve azalan değerler ile aklınıza gelebilecek tüm varyasyonlar ile listeleyebilirsiniz. Yeni sürüme reklam oluşturucu bileşen eklendi.  Bileşenler ile reklam eklerken html kod yazmak istemeyen kullanıcılar reklamlarını direk upload ederek ekleyebilirler. Bileşenlerin çoklu kullanımından oluşan javascript çakışmaları düzenlendi, bileşenler aynı sayfada birden fazla kez kullanılabilir hale getirildi.

8
May

Automattic 160 Milyon Dolar Yatirim Aldi


Matt MullenwegWordPress, yıllar içerisinde çok farklı bir noktaya geldi. Binlerce eklenti ve tema ile sonsuz bir ekosisteme ulaşan WordPress, bugün tüm internetin yüzde 22′sini oluşturuyor.
WordPress her ne kadar açık kaynaklı bir yazılım olsa da arkasında WordPress.com başta olmak üzere bunu hizmet olarak sunan ve gelişmeye yön veren bir şirket var. WordPress’in kurucusu Matt Mullenweg’in geçtiğimiz Haziran ayında CEO’luk koltuğuna oturduğu Automattic, 160 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Mullenweg’in kişisel blogundan duyurduğu yatırımla şirketin değerlemesi de 1.1 milyar dolara ulaştı.
Daha önce 12 milyon dolar yatırım alan Automattic’in hisseleri, geçtiğimiz yıl çeşitli yatırımcıların elinden Tiger Global ve Iconiq tarafından satın alınmıştı. Bu hareketin yeni yatırım turları için ön adım olduğunu şimdi anlayabiliyoruz.
Bugün alınan 160 milyon dolarlık yatırımı yapan şirketlere bakacak olursak; Insight ventures, Chris Sacca, Endureance, True Ventures, Tiger Global ve Iconiq’i görüyoruz.
CEO’luk görevini almadan önce yaptığı bir röportajdan bahseden Mullenweg, o röportajda Automattic’in sağlıklı, para kazaann ve büyüyen bir şirkt olarak tanımlamış, yeni yatırım arayışında olmadıklarnı söylemişti. CEO’luk görevine geldikten sadece bir kaç ay sonra böyle devasa bir yatırım alan Mullenweg, eski röportajında söylediklerinin yanlış olduğunu gördüğünü önlerindeki büyük fırsatı değerlendirmek için finansal kaynaklara ihtiyacı olduğunu belirtiyor.
Gelecek planlarından da kısaca bahsedecen Mullenweg, önlerindeki ana hedefin mobil versiyonu geliştirmek, yeni bir versiyon WordPress.com ve Jetpack olarak belirtiyor.
Webrazzi de dahil olmak üzerede neredeyse bildiğiniz tüm teknoloji bloglarının alt yapısını oluşturan WordPress’in gelişmesi için oldukça önemli bir adım olan yatırım ile birlikte platformun daha hızlı gelişeceğini ön görebiliriz.
Kaynak: Webrazzi

15
Mar

HaberMatik Mobil Sürümü Çıktı

HaberMatik Mobil

WordPress Mobil Haber Teması – WordPress Mobil Eklentisidir. Tüm Temalarla Uyumludur.

mobil-haber-sitesi

WordPress eklentisi olarak geliştirdiğimiz bu ürün ile web siteleriniz profesyonel mobil görünüme kavuşuyor. HaberMatik Mobil tüm akıllı telefonları (smartphone) desteklemektedir. Tüm mobil ekran çözünürlükleri için optimize edilmiştir. Dikey ve yatay kullanımlarda mod otomatik olarak algılanır ve ekran çözünürlüğü uyarlanır.  Android,Iphone, Blackberry ve Windowsphone cihazlar ile sitenize girişte kullanıcılar otomatik olarak Mobil Görünüm sayfasına (?site=mobile) yönlendirilecektir.  Mobil cihazla giriş yapan kullanıcılar dilerlerse mobil görünüm ve masaüstü görünüm arasında geçiş yapabilmektedirler.

Admin Panelden Tam Yönetim

HaberMatik Haber Temaları‘ndan aşina olduğunuz kolay kullanımlı admin paneli mobil sürüme de entegre ettik. Mobil eklenti etkinleştirildiğinde admin panelinizde yeni bir menü oluşur. Bu menülerde mobil siteniz ile gerekli tüm ayarları yapabilirsiniz. Ayrıca Görünüm > Menüler bölümüne mobil siteniz için kategori ekleyebileceğiniz bir mobil menü konumu  eklenir.

Genel Ayarlar  [Ekran Görüntüsü]

Mobil görünüm etkinleştirme, mobil site logosu ve favicon yükleme, site tasarımı seçme  (7 Farklı Renk), sosyal ağlar ve mobil/masaüstü görünüme geçiş başlıklarının yazıldığı ayarlar bulunmaktadır.

Mobil Ana Sayfa [Ekran Görüntüsü]

Mobil ana sayfasında yer alan Manşetler, Yeni Haberler, Foto ve Video Galeri bölümleri için admin panelden kategori seçme ve bu bölümlerde yer alacak haber sayısını belirleyebilirsiniz.  Aynı zamanda bu bölümlerin aktif/pasif ayarlarını yapabilirsiniz. En çok okunan haberler bölümünde;  seçiminize göre Aylık, Haftalık ve Günlük en çok okunanlar listelenmektedir.

Mobil Reklam Alanları [Ekran Görüntüsü]

Ana sayfa, kategori ve haber sayfalarına reklam ekleyebilirsiniz. Reklamlarınızı html formatında girebileceğiniz gibi html kod kullanmadan bilgisayarınızda bulunan bir reklam resmini direkt olarak da yükleyebilirsiniz.

Tavsiye Edilen Mobil Reklam Boyutları

Mobil leaderboard (320×50) , Orta boy dikdörtgen (300×250), Kare (250×250), Küçük kare (200×200)

Alt Bölüm (Footer) [Ekran Görüntüsü]

Copyright telif hakları yazınızı ve Mobil girişler için sayaç kodunuzu ekleyebileceğiniz alan bulunmaktadır.

Önemli Not: Tema bir adet alan adınıza lisanslanmaktadır, sunucunuzda ionCube eklentisi bulunmak zorundadır. Kurulum ve kullanım için ücretsiz olarak Maille destek veriyoruz.

mobil tema

Mobil Cihazlar için QR

Hemen Satın Al
2
Oca

WordPress Kullanan Ünlü Siteler

WordPress Kullanan Ünlü Siteler

wordpress-unlu-siteler

Dünyada  ve Türkiye’de her geçen gün WordPress kullanan sitelerin sayısı artmaktadır. 2014 itibari ile dünyada yaklaşık 74 Milyon WordPress alt yapısını kullanan web sitesi var. Bu  sayı içerisinde Türkiye‘de kullanılan wordpress site sayısı malesef çok az bir seviyededir. Fakat   dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok ünlü firma wordpress alt yapısı kullanmaya başlıyor. Bu makalede dünyaca ünlü markalardan sanatçılara kadar WordPress kullanan büyük siteleri listeleyeceğiz.  Eminim ki bu listede yer alan büyük firmaları görmek sizi şaşırtacaktır.

WordPress’in açık kaynak ve sürekli geliştirilen bir sistem olması popüler olmasını sağlayan en büyük etkenlerden bir tanesidir. Gerek esnek yapısı ve gerek binlerce tema ve eklentiye sahip olması her geçen WordPress kullanan site sayısını artırmaktadır.  Blog siteleri ile başlayan haber sektöründen e-ticarete, üniversitelerden sanatçı sitelerine kadar bir çok alanda kullanılan WordPress her geçen gün yeni mecralarda kullanılmaya devam ediyor. Özellikle ülkemizde AKIN MEDYA‘nın ürettiği WordPress Haber Temaları sayesinde haber sektörü yepyeni bir boyut kazandı. Artık her ilimizin,  her ilçemizin yerel ve ulusal  onlarca haber portalı var.

WordPress  Kullanan Dünyadaki Ünlü Markalar

Adobe Blogs

LinkedIn Official

Samsung Newsroom

Nokia Conversations – Nokia Resmi Blog

Inside BlackBerry

The Apple Blog

Mozilla Labs

MTV Movies Blog

eBay Inc

PlayStation

Flickr Blog

Domain Tools

cPanel

Hostgator

Pepsi Refresh Everything

Smashing Magazine

Mashable

TED

Code for America

Angry Birds

Ünlü WordPress Haber Siteleri:

The New York Times Company – New York Times Şirketi

BBC America

Metro UK –  İngiltere’nin En Büyük 3 Gazetesinden Birisi

Enterprise Magazine – Kurumsal Dergi

CNN

sozcu.com.tr

This Just In CNN

CNN World Sport

Premium News Theme

NBC SPORTS

CBS New York

Yahoo! India News

Official Gazette of the Republic of the Philippines – Filipinler Resmi Gazete

The Economist (in Chinese) – Ekonomist (Çince)

Harvard Gazette Online

China Journal

Times LIVE

WordPress Resmi Devlet Siteleri:

US Air Force General Chuck Yeager –  ABD Hava Kuvvetleri Chuck Yeager

Canadian Olympic Committee – Kanada Olimpiyat Komitesi

Sweden’s Official Site – İsveç’in Resmi Sitesi

Administrative Council of the United States  – Amerika Birleşik Devletleri İdari Konseyi

UK Government Cabinet Office Digital Team – Birleşik Krallık Hükümeti Kabine Ofisi Dijital Ekibi

America.gov Blogs

WordPress Kullanan Üniversiteler:

Harvard Business Review Blog Network

American University’s Washington College – Amerikan Hukuk Üniversitesi

Sacramento State University

International Relations Online at American University

Stony Brook University School of Journalism – Stony Brook Gazetecilik Üniversitesi

Carleton University

Concordia University

BU Today – Boston Üniversitesi Haberleri

Boston University Admissions

The Nieman Journalism Lab at Harvard University

University of Berlin

The City University of New York

WordPress Kullanan Ünlü Kişiler:

Barack Obama – ABD Eski Devlet Başkanı

Matt Mullenweg – WordPress Kurucusu  ve Geliştirici

Paris Hilton

Justin Bieber

Katie Couric – New York Times Ödüllü Gazeteci

Justin Timberlake

Katy Perry

Kim Kardashian

Türkiye’deki  WordPress Kullanan Meşhur  Web Siteleri

Microsoft Türkiye

Mercedes-Benz Türkiye

İstanbul Üniversitesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

GittiGidiyor Blog

PCnet ONLINE

Trendyol Blog

Şok Marketler Zinciri

Webrazzi

Sosyalmedya.co

Kaynaklar:

http://vip.wordpress.com/clients/
Home
http://tr.wordpress.com/stats/
WordPress Kullanan Ünlü Siteler
29
Eki

VideoMatik WordPress Video Teması

Merhaba, HaberMatik bünyesinde hazırlanan video temamız çıktı. VideoMatik ile artık web sitenize video yüklemek çok kolay.  Özel API ile sadece video linki girerek sitenize ilgili videonun embed kodunu ve ön izleme resmini ekleyebilirsiniz. VideoMatik;  ayrıca Video Arama Botu sayesinde popüler  video sitelerinden sitenize video yüklemeyi hızlandırır.

videomatikv1

 

Örnek Kullanım:

Video Adresi:http://www.youtube.com/watch?v=l2n-T1mdRlQ

Sitenize Ekleyeceğiniz Kod:

[videomatik]http://www.youtube.com/watch?v=l2n-T1mdRlQ[/videomatik]

Sitenize eklenen video:http://demo.habermatik.net/videomatik/wordpress-haber-ekleme-48

Video ön izleme resmi özel alanla sitenize çekilir, ana sayfada ve  kategori sayfalarında videonuz ön izleme resmi ile birlikte listelenir. Video eklerken video resmi ile uğraşmanıza gerek kalmaz. Video başlığındaki kelimeler etiket olarak sitenize ayrıca eklenir.

Admin Panel Ekran Görüntüleri:

Genel Özellikler ve Açıklamalar

Aşağıda belirtilen alanların tamamı admin panelden aktif/pasif konumuna getirilebilir şekilde optimize edilmiştir.

Menüler
WordPress 3.0 ile birlikte gelen menü özelliği temada mevcuttur, üst menü alanını kodlara müdahale etmenize gerek kalmadan admin panelden düzenleyebilirsiniz.

Popüler Videolar
Gündemdeki popüler videoları belirlediğiniz bir kategoriden listelediğiniz bölümdür.
Bu bölümde listelenecek video sayısı admin panelden belirleyebiliyorsunuz.

Canlı Yayın
Canlı yayın kodunuzu bu alana ekleyerek sitenize giren kullanıcılara canlı yayın izletebilirsiniz.
Veya beğendiğiniz bir videonun embed kodunu ekleyerek seçtiğiniz bir videoyu izletebilmeniz mümkündür.

Video Manşetleri
Bu alanda 8 adet video belirlediğiniz kategoriden çekilmektedir.
Ön plana çıkarmak istedeğiniz videoları burada listeleyebilirsiniz.

Son Eklenen Videolar
Sitenize yüklediğiniz en yeni videolar bu alanda sekizerli grup halinde listelenir.
Listelenecek video sayısını admin panelden belirleyebilmeniz mümkündür.
Örneğin 24 adet video listelenmesini isterseniz 3 grup halinde listelenecektir.

Özel Bileşenler
WordPress’in standart bileşenleri yanı sıra 5 adet özel bileşen vardır.
En Çok İzlenenler, En Son Videolar, En Çok Yorumlananlar,
Kategori Videoları ve Video Başlıkları bileşenleri ile sidebar’ı dilediğiniz gibi donatabilirsiniz.
İstediğiniz kategorinin videolarını özel olarak listeleyebilmeniz de mümkündür.

Reklam Alanları

Reklam yönetimi panelinden HTMLResim ve Flash formatında reklamlarınızı yükleyebilirsiniz.
Herhangi bir kod bilgisine sahip olmadan reklam ekleme ve silme işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.
Bileşenler ile reklam sayısını dilediğiniz kadar artırabilirsiniz, ana sayfada ve iç sayfalarda farklı reklamlar da yayınlayabilirsiniz.
Standart reklam alanlarında herhangi bir reklam eklemediğinizde bu bölümler otomatik olarak boş kalacaktır.

Splash Reklam
Video, film ve dizi sitelerinin vazgeçilmezi olan splash reklam özelliğini de VideoMatik temasına ekledik.
Splash reklamın Her IP Adresinde 1 Kez açılmasını veya her sayfa yenilendiğinde çıkması gibi önemli ayarları da Reklam Ayarlarından yapabilirsiniz.

Video Öncesi Reklam
Yine video sitelerinin en çok tıklanan reklam modeli olan video öncesi reklam özelliği temada mevcuttur.
Video başlamadan önce reklamın kaç saniye kalacağını admin panelden ayarlayabilirsiniz.
Ziyaretçiler dilerlerse bekleme yapmadan Reklamı Geç linkine tıklayarak videoya erişebilirler.

Sosyal Ağlar
Sosyal ağ hesaplarınızı admin panelden ekleyebilirsiniz, sitenizde sağ alt kısımda yer alır.
Tüm videoların altında paylaş butonu vardır, ziyaretçileriniz videoları kolayca paylaşabilirler.
Facebook uygulama ve paylaşımlarındaki resim sorununu çözmek için APP ID ekleyebileceğiniz alan da eklenmiştir.

Demo Video Sitesi  Satın Al
6
Haz

WordPress 10 Yaşında!

wordpress-10-infografik10 yıl önce yani 27 Mayıs 2003‘te WordPress, herkese açık olarak kullanıma sunuldu. İlk başta çok dikkat çekmeyen bu blog platformu, şimdi dünyanın en çok kullanılan CMS‘i olmayı başardı. Dünyadaki web sayfaların 18%‘i WordPress tabanlı ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bireysel, kurumsal alanlarda olduğu gibi artık haber sektöründe de wordpress alt yapısını kullanan sitelerin sayısı her geçen artıyor. 2012’nin Aralık ayında yayınlanan 3.5 sürümünün bugüne kadar 18 milyon kez indirilmiş olması da yayıncıların ilgisini net bir şekilde ortaya koyuyor.

70 milyon civarında web sayfası WordPress alt yapısını kullanarak ayakta duruyor. The New York Times ve Routers ile beraber CNN‘in blog sayfaları başta olmak üzere 100‘den fazla üst seviye markanın WordPress sayfası bulunuyor. En büyük teknoloji sitelerinden biri olan Mashable ise 2004 yılında WordPress kullanarak inşa edildi. Tabi bu tip sitelere sadeceWordPress tabanlı demek olmaz ama sayfanın kodlarının büyük bir çoğunluğu WordPress kodlarının modifikasyondan geçirilmiş hali diyebiliriz.

Kolay kullanımı olan WordPress için Domain ve FTP adresinizin olması yeterli. PHP ve MySQL destekli sunucuya hazır WordPress kodlarını atıp, daha sonra kuruluma geçmeniz ile beraber siteniz inşa olacaktır.

Piyasada kod yazdırıp yaptıracağınız sitelerden çok daha profesyonel görünüme sahip olma ihtimali bulunan WordPress, firmalar tarafından da artık tercih sebebi. Hem SEO konusundaki başarısı, hem de 10 yıldır kanıtlanmış kararlılığı ve pek çok hazır teması, WordPress‘i uzun bir süre daha piyasada tutacak etmenler gibi gözüküyor.

WordPress’e 50 Milyon Dolar yatırım geldi

Dünyanın en çok tercih edilen web altyapısı WordPress’e piyango vurdu.
Tiger Global isimli şirket WordPress.com’a tam 50 Milyon dolar yatırım yaptı.
Automattic isimli şirketin hizmeti olan WordPress.com kendi bloğunda yaptığı açıklamada cuma günü bir yatırım fonundan 50 Milyon dolarlık yatırım aldıklarını duyurdu.

Amerika’da ınternet düynasını heyecanlandıran yatırımlar üst üste geliyor. Geçtiğimiz günlerde Yahoo, tümblr.com’u tam 1.1 Milyar ddolara satın almıştı. Başlangıçta amatör kullanıcılar için bir web alltyapısı sunan wordpress.com zamanla profesyonel web sitelerinin de vazgeçilmezi oldu ve nihayet keşfedildi. 50 Milyon dolarlık yatırımdan sonra WordPress.com’un nasıl bir değişikliğe gideceği merak konusu.

Kaynak: http://www.statista.com/chart/1129/wordpress-turns-10/

19
Nis

HaberMatik V3 Çıktı!

habermatik v3HaberMatik V3 Genel Özellikleri

HaberMatik V3 WordPress Haber Teması Yayınladı.  V3 sürümü ile birlikte haber siteleriniz artık ulusal haber sitelerini aratmayan bir görünüme kavuşuyor.  Ziyaretçileriniz için haber okumayı kolaylaştıran zarif görünüm ve ergonomik yapı sayesinde ziyaretçileriniz artık web sitenizde daha fazla zaman harcayacak. Öne çıkarılan görsellikle birlikte arama motoru optimizasyonuna da bu sürümde daha fazla önem verildi. Yüksek hitli siteler için ön bellek (Cache) uygulaması tema fonksiyonlarına eklendi. Cache için artık eklenti kullanmanıza gerek kalmıyor.  V3 sürümünde yönetim panelinde de bir takım yenilikler yaptık. Ana sayfada yer alan bölümleri dilediğiniz zaman Aktif/Pasif durumuna getirebileceksiniz.  İlgili bölümlerde kaç adet içerik yayınlanacağını ve içeriklerin hangi kategoriden çekileceğini yönetim panelinizden ayarlayabileceksiniz.  Ayrıca üç adet farklı manşet seçeneği eklendi.   WordPress’te daha önce görmediğiniz yepyeni özellikler HaberMatik V3 sürümünde sizleri bekliyor.

Haber siteleriniz artık daha zarif, daha modern ve daha hızlı olacak…

Sosyal Medya

Sitenin sağ alt bölümünde duran sosyal medya ikonlarına Habermatik yönetim panelinden kodlama bilgisine gerek kalmadan kolayca bağlantı verebilir, sosyal medya hesaplarınızı ve Google Analytics kodunuzu ekleyebilirsiniz.  Ayrıca haber detay sayfalarındaki Paylaş butonu ile haberleriniz tüm sosyal ağ sitelerine eklenebilir durumdadır.

Reklam Alanları

Reklam yönetim  panelinden  HTML, Resim ve Flash formatında reklamlarını yükleyebilirsiniz. Herhangi bir kod bilgisine sahip olmadan reklam ekleme ve silme işlemlerini kolayca yapabilirsiniz.  V3 sürümünde standart olarak 18 adet reklam alanı bulunmaktadır. Bileşenler ile reklam sayısını dilediğiniz kadar artırabilirsiniz, ana sayfada ve iç sayfalarda farklı reklamlar da yayınlayabilirsiniz. Standart reklam alanlarında herhangi bir reklam eklemediğinizde bu bölümler otomatik olarak boş kalacaktır.

 

Özelleştirilmiş Sayfalar

 

Özel Bileşenler

Özel Menü; Özel menü ile sitenizin sağ bölümüne istediğiniz bağlantıları ekler, listelersiniz.

Video&Foto Galeri; Dilerseniz sitenizin sağ bölümüne fotoğraf ve video galerisi ekleyebilirsiniz. Bu bölümde galeriye son eklediğiniz içerikler listelenecektir.

kategori-haber-bileseniKategori Haberleri; Seçtiğiniz kategorideki haberleri yan menüde (sidebar) resimli olarak listelemenizi sağlar. Diğer sürümlerden farklı olarak bu bölümde kaç adet haber yayınlanacağını bileşen ayarından belirleyebilirsiniz.

Haber Başlıkları; Seçtiğiniz kategorideki haber başlıklarını listeler. Listede kaç adet haber yayınlanacağını belirleyebilirsiniz.

Numaralı Haberler; Sitenin sağ bölümüne küçük manşet tarzında numaralı haberler ekleyebilirsiniz. Bu listede 1 den 10’a kadar numaralanmış şekilde haberler listelenir. Diğer sürümlerden farklı olarak bu bölüm için bileşen sayfanızdan kategori belirleyebilirsiniz. Aynı zamanda bu bileşeni farklı sayfalarda ve farklı kategoriler seçerek te kullanabilirsiniz. Örnek olarak Numaralı Haberler Bileşeni ile ana sayfanızda Spor haberlerini listelerken aynı bileşenle haber detay sayfalarında Sağlık kategorisindeki haberleri de listeleyebilirsiniz.

En Son Eklenen Haberler; En Son Eklenen Haberleri sitenizin sağ bölümünde listeleyebilirsiniz. En son haberler listesinde haberleriniz otomatik olarak kayarak listelenir.

Gazete Manşetleri; Gazetelerin Manşetlerini sitenizin sağ bölümünde listeleyebilirsiniz.

Köşe Yazarları; Köşe yazarlarını sitenizin sağ bölümünde listeleyebilirsiniz.

En Çok Okunan Haberler; En çok okunan haberleri sitenizin sağ bölümünde listeleyebilirsiniz. Günlük, Haftalık ve Aylık en çok okunan haberler listelenir.

Premium WP-SEO Eklentisi Hediye

WordPress için geliştirilen en kaliteli ve en fazla özelliğe sahip WP-SEO eklentisini kullanıcılarımıza hediye ediyoruz.  Her siteniz için bir adet wp-seo lisansına sahip olacaksınız. (Sınırlı sayıdadır.)

Botmatik’ten 10 Adet Bot Hediye!

Birkaç tıklamada kolayca haberler eklemenize imkan veren ve 10 farklı haber sitesinden kategoriye göre haber çeken 10 adet haber botu hediye!

Botmatik V1.2 güncellemesi tüm HaberMatik kullanıcıları için ücretsizdir.

Botmatik, HaberMatik kullanıcıları için özel olarak hazırlanmıştır, haricen satılmaz.

V3 sürümünü sabırla bekleyen müşteri ve müşteri adaylarımıza teşekkür ediyoruz.

 

 

20
Mar

En çok kullanılan wordpress haber teması!

wordpress HaberMatik WordPress haber temaları içinde en çok kullanılan temalardan bir tanesidir.

Kullanımı kolay, kendine özgü bileşenleri ve tasarımı ile haber sitesi yapmak, yaptırmak isteyen bir çok birey/kurumun tercihi bizden yana oldu…

En çok para sitelerin Arama motoru optimizasyonu için harcanmaktadır, HaberMatik WordPress Haber Temasında arama motoru optimizasyonu dahil olmak üzere bir çok fonksiyon profesyonel olarak hazırlanmıştır. Sizde haber sitesine sahip olmak, bağımsız sunucuda barındırmak isterseniz bizimle iletişime geçin!

30
Eki

HaberMatik V2.1 Sürümü Yayınlandı

Haber siteleri için WordPress ile geliştirdiğimiz HaberMatik temalarından V2 sürümü için yeni bir güncelleme yaptık. Bu güncelleme paketinde haber sitelerinizi zenginleştirmek bir adım daha ileriye götürebilmek için tasarımsal ve yazılımsal  eklemeler yaptık. Sitene Ekle Modülü, özelleştirilmiş sayfalar, renk seçim menüsü ve geliştirilmiş reklam paneli …

 

Sitene Ekle Modülü

Haber sitelerinin vazgeçilmezi olan “sitene ekle” modülünü nihayet bu sürüm ile birlikte yayınladık. Web sitesi sahipleri, haber sitenizde yer alan haberleri bloglarında ve web sitelerinde yayınlayabilecekler. Bu modülde; Son Dakika Haberleri, En Son Haberler, En Çok Okunan Haberler ve Yeni Haberler bileşenleri mevcuttur. Sitene Haber Ekle

Gelişmiş Reklam Paneli

Yeni sürümdeki reklam paneli, reklamlarınızın daha kolay bir şekilde eklenmesine olanak tanıyor. Reklam paneline HTML, Resim ve Flash seçenekleri eklendi. Reklamınızı html formatında ekleyebileceğiniz gibi kodlara müdahale etmenize gerek kalmadan reklam resminizi veya flash reklamınızı bilgisayarınızdan direk yükleyerek yayınlayabilirsiniz. Sabit reklam sayısı 13’e çıkarıldı. (Bileşenler ile reklam alanları artırılabilmektedir.)

Üye Giriş ve Kayıt Sayfası

Sizlerden gelen istekler üzerine özelleştirilmiş Giriş ve Kayıt sayfaları oluşturduk ve sisteme Hızlı Yönetim Menüsü ekledik. Standart kayıt sayfasına bir de ayrıntılı kayıt sayfası ekledik. Bu kayıt sayfasında kullanıcılarınızdan Ad Soyad, Mail ve Telefon bilgilerinin yanı sıra biyografilerini, sosyal ağ adreslerini, hobilerini ve e-posta abonesi olup olmak istemediklerini öğrenerek üyeleriniz hakkında detaylı bilgi alabileceksiniz. Ayrıntı kayıt sayfası kullanmak istemeyen kullanıcılarımız hızlı kayıt sayfasını kullanabilirler. Giriş  Kayıt Ol

Çoklu Renk Seçimi

Mevcut tasarımın 8 farklı renkli versiyonunu hazırladık. Artık haber sitelerinizi; Kırmızı (Varsayılan), Mavi, Yeşil, Sarı, Turuncu, Mor, Kahverengi ve Siyah renklerinde kullanabileceksiniz.

Arkaplan için Resim ve Renk Seçimi

Sitenizin arkaplanında dilerseniz tek bir renk veya resim kullanabilirsiniz. Yönetim panelinizden Görünüm > Arkaplan menüsünden bu ayarları yapabilirsiniz.

Alt Manşet Modülü

Bu modül manşet kısmının hemen altında yer almaktadır. Alt Manşette toplam 12 adet haber listelenmektedir. Manşet haberlerinden sonra ikinci derecede önemli olan haberlerinizi bu bölümde yayınlayabileceksiniz.

Numaralı Haberler Modülü

Yan Menü (Sidebar) için hazırladığımız Numaralı Haberler bileşenini dilediğiniz alanda kulanabilirsiniz. Manşet sisteminin küçük halini bu bileşen için hazırladık. Numaralı Haberler bileşeninde seçtiğiniz kategorideki son 10 haber görüntülenecektir.

Video ve Foto Galeri Bileşeni

Video ve Foto Galeri kategorilerine eklediğiniz haberleri Yan Menüde (Sidebar) listeleyebilmeniz için iki adet yeni bileşen ekledik, bu bileşenlerde Video ve Foto Galerilerden dörder içerik listelenmektedir. Resim Galerisi

Köşe Yazarları Modülü

Köşe Yazarları bölümündeki sorgu sayısı azaltıldı, Yazarlar alfabetik ve ID’ye göre listelenmektedir. Tüm Yazarlar sayfası eklendi. Sitenizdeki tüm yazarlar artık tek bir sayfada yer alıyor.
Tüm Yazarlar

Otomatik Resim Kırpma (TimThumb)

Yönetim panelinden yüklediğiniz resimler timthumb scripti ile otomatik olarak kırpılmaktaydı. Yeni sürümde yaptığımız güncelleme ile kırpma esnasında oluşan resimlerdeki çözünürlük kayıpları en aza indirildi.

HaberMatik V2.1 | Demo Haber Sitesi
22
Haz

HaberMatik V2 Çıktı

haber scriptiWordPress ile geliştirdiğimiz HaberMatik Temasının V2 sürümünü nihayet tamamladık. Planladığımızdan çok daha uzun bir sürede yayına hazır olan temamızda sadeliğe ve hıza büyük önem verdik. Sizlerden gelen geri dönüşleri en iyi bir şekilde değerlendirmeye çalıştık. Hedefimiz tüm zamanların en iyi ve en hızlı haber temasını hazırlamaktı, elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik.

Temel özellikler V1 sürümünde olduğu gibidir. Sisteme ek olarak yeni bileşenler ekledik, ve sidebarı (Yan Menü) tamamen özelleştirilebilir hale getirdik. WordPress’in hali hazırdaki bileşenlerine 7 adet yeni bileşen ekledik. Bu bileşenlerle sidebarınızı dilediğiniz gibi donatabilirsiniz. Ana sayfa, haber sayfası, kategori  & arşiv sayfaları ve tekil sayfalar için ayrı ayrı sidebar oluşturduk. Böylece ana sayfada ve iç sayfalarda dilediğiniz bileşenleri kullanabileceksiniz.

Üst menüye açılır menü desteği ekledik, Görünüm Menüler bölümünden bu bölümü kontrol edebilirsiniz.  Sistemi daha hızlı bir hale getirmek için otomatik cache kullandık.  Cache eklentileri kullanmanıza gerek kalmayacak. Farklı cache eklentileri kullanmak isteyen kullanıcılar cache uygulamadığımız versiyonu da kullanabilir.

Ek olarak Google aramalarında sitelerinde yıldızlı sonuçlar görmek isteyen kullanıcılar içi GD Star Rating eklentisini kullandık. Yine bu özellikte opsiyoneldir.

 

HaberMatik Özel Bileşenler

Döviz Bileşeni: Günlük Döviz Bilgilerini Listeler. Altın, Dolar, Euro ve IMKB bilgilerini otomatik olarak güncellemektedir.

Hava Durumu Bileşeni: Türkiye ve Kıbrıs’taki tüm illerin hava durumu bilgilerini listeler.

Gazete Manşetleri Bileşeni: Ulusal gazetelerin günlük manşetlerini listeler. Diğer web sitelere link vermeden gazete manşetleri kendi web siteniz üzerinden yayınlanacaktır ve yine bu bilgiler günlük olarak güncellenmektedir.

Namaz Vakitleri Bileşeni: Bu bileşen ile ülke ülke, il il namaz vakitlerini ziyaretçilerinize sunabileceksiniz. Bu bileşen ile Fazilet Takvimi’nin eşsiz hizmetini ziyaretçilerinize sunmak istedik.

Köşe Yazarları Bileşeni: Bu bileşen sayesinde sisteme eklediğiniz yazarların eklediği içerikler köşe yazarları bölümünde listelenmektedir. Yazarlarınızın profilinden yazar resmi ve biyografisini ekleyebilirsiniz. Örnek yazar profili….

En Çok Okunan Haberler Bileşeni: Bu bileşen, sizlerden gelen isteklerin başında geliyordu. Sistemi fazla ağırlaştırmamak için eklentisiz olarak sayaç sistemi kullandık. Günlük, Haftalık ve Aylık en çok okunan haberler tab halinde listelenmektedir.

En Son Haberler Bileşeni: Bu bileşen ile sitenize en son eklediğiniz haberleri daha çekici bir şekilde listeledik. Haber başlığı, küçük haber resmi ve haber özeti ile birlikte son eklediğiniz 10 haber listelenmektedir. Bu haberler otomatik olarak kayan çekici bir formatla listelenmektedir.

 

Tema Ayarları Paneli

Genel Ayarlar: Site Logosu, Google Analytics Sosyal Ağlar ve Oto Kaynak kodları bilgilerinin ekleneceği bölüm. [].
Ana Sayfa: Ana Sayfada Yer Alacak Kategorilerin seçimini bu bölümden kategori ID numarası ile uğraşmanıza gerek kalmadan kolaylıkla yapabilirsiniz.
Reklam Alanları: Sitenizde yer alacak bütün reklamları bu bölümden ekleyebilirsiniz, standart olarak 10 adet reklam alanı bulunmaktadır. Ayrıca Metin bileşenini kullanarak sidebara dilediğiniz kadar reklam ekleyebilirsiniz.

Alt Bölüm (Footer): Copyright Yazınızın ve alt bloklardaki linklerinizin ekleneceği bölümdür. Alt bölümde linkler için 5 adet blok vardır bu bölümlerde dilerseniz html kodları kullanabilirsiniz veya Görünüm > Menüler bölümünden eklemeler yapabilirsiniz.

 

Son olarak V1 sürümünü geliştirmeye devam edeceğimizi ve V2 sürümü için yapacağımız ilk güncellemede farklı renk seçeneklerini de sunacağımızı müjdelemek istiyorum.